Saturday, February 23, 2013

Moro med ostesmørbrød til middag

Matbloggsentralens ostesmørbrødutfordring fikk oss til å velge å prøve å lage kreative ostesmørbrød til middag. Familiens yngste medlem  sverget til de tradisjonelle med ost ketsjup og salami. Vi med litt mere livs erfaring hadde det ganske gøy mens vi vekslet mellom å spise og å lage middag. Utgangspunktet er godt nybaktbrød fra familiens egen stekeovn. Jeg sverget til vaffeljernet som stekeredskap, mens fruen tok i bruk stekeovnen. Dette ble både godt og hyggelig.

Aurora polaris - Ostesmørbrød fra Nordlyset.


Du trenger:
godt nybakt brød
Smør
Kremost naturell (eks. Snøfrisk)
Røkt Ørret
Pepperrot
Senep
Fennikel
Tørket persille

Bland en til to spiseskje kremost med litt ferskrevet pepperrot. Får du ikke tak i pepperrot så går det greit med sånn på tube. Pass på at det smaker godt med pepperrot (men ikke for mye).

Skjær to skiver brød. Smør smør på yttersiden av brødskivene. På den ene innsiden tar du smører et godt lag med pepperrotkremostblandingen. Så legger du på en skive med røkt ørret. Så et lag med fennikel kuttet i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin hvis du har). På innsiden av toppbrødskiva smører du sennep på innsiden. Til slutt strø litt persille på toppen. Så steker man den i et vaffeljern for et perfekt resultat.

No comments:

Post a Comment