Tuesday, October 2, 2012

Potetstaver

Jeg pleier å kalle dem Pomme frites, men da protesterer kona så de får hete Potetstaver. Dette er relativt enkelt og blir veldig godt.

Du trenger en stor potet per person.
Salt.
Pepper.
Tørka krydder (F.eks. Basilikum, Oregano, Merian) - Du kan velge en eller blande de du har. Jeg er veldig glad i Oregano.
Olivenolje.

Ta potetene og kutt dem i staver. Putt potetstavene i en bolle med vann så de blir skylt. Ta dem ut av vannet og pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle så du får tørka av potetstavene.

Ha potetstavene, olivenolje, Salt, pepper og krydder i en 5 liters frysepose. Blås litt luft inn og sur rundt så den blir som en ballong. Rist på posen til olje og krydder er jevnt fordelt på potetene.

Potetene legges på bakepapir på stekeplate og stekes på 225 grader i ca 20 minutter. Sjekk at de er gjennomstekt før du serverer.

No comments:

Post a Comment