Monday, December 18, 2017

Sjokoladepudding

Få ting er så barnslig godt som sjokoladepudding. Desverre så har Freia og Piano med sine ferdig varianter gjort dette til en mystisk rett få velger å lage fra bunnen av. Den enkle varianten er å blande kakaopulver, maisena og melk. Her er også mange muligheter til å variere og videreutvikle sin egen signatur pudding.

Du trenger

 1 dl maisena
50 gram sjokolade
1 spiseskje kakao
1-2 spiseskje kaffe
3 spiseskjeer sukker
2 teskjeer vaniljesukker
6 dl melk
1 dl vann

Smelt sukker og sjokolade i kokende vann. Bland inn kakao og kaffe. Ønsker du ekstra smaksdimensjoner som chilli, konjak eller appelsinsest er det bare å blande inn i blandingen. 

Lag en jevning av maisena, vaniljesukker og melken. Spe jevningen inn i sjokoladeblandingen, mens du røre med en visp. Rør til blandingen begynner å koke. Fortsett å rør helt til synes blandingen er passe tykk. Hel den over i en bolle eller porsjonsform. La den kjølne litt på benken før du setter den inn i kjøleskapet. 

La den stivne ferdig i kjøleskapet. Serveres med krem eller vaniljesaus.

No comments:

Post a Comment