Du trenger (for ca 2 porsjoner)
100-120 gram spekesinke
kyllingkraft ca 5 dl
I mitt kjøleskap fant jeg:
1 gulerot
1/2 gul løk
en stang selleri
en liten bit fennikel
I tillegg brukte jeg:
Salt
Pepper
Oregano
Salvie
rødvinsddik
Og litt gressløk til pynt på toppen
Varm opp kraften i en kjele. Mens den blir varm kutter du grønnsaker og spekesinke i terninger (eller tilsvarende biter). Ha kjøtt og grønnsaker oppi den varmekrafta og la det trekke/små putre til grønnsakene er møre. Smak til med noen grønne kryddre du har tilgjenglig og salt og pepper. Jeg hadde også en klonk rødvinseddik oppi for å få litt syre.
Når grønnsakene er møre og smaken er god så er det å ha det oppi en skål eller to. Spis gjerne godt brød med smør til. Da er det lov å dyppe brødet i krafta innimellom.
No comments:
Post a Comment