Monday, December 18, 2017

Svart bønnegryte med kylling

Du trenger:
Olje
Kielbasa pølser ca kvart kilo
Fire eller fem kyllinglår
Tre rød chillier
En liter kraft/buljong
En rød løk
En gul løk
Noen fed hvitløk
Spisskummen
Koriander
300 gram tørre svarte bønner
Lime
Rømme

Du gjør:
Finn fram trykkokeren. Skjer pølsene i biter. Stek pølsebitene. Ha i grovhaket løk. La det steke et par minutter før du har i hakket chilli, tre teskjeer spisskummen. La det frese litt før du har i kyllinglår, bønner og kraft i gryta. Ha i noen kvister koriander før du setter på trykkokerlokket. La det koke opp til høyeste trykk og la det koke i 40 minutter. Så ta av trykket. Ta ut kyllingen og la gryta koke inn til ca halvparten av vesken. Husk å sjekk at bønnene er møre. Plukk beina ut av kyllingen før du har den opp i gryta igjen. Strø hakket koriander på toppen. Serveres med lime, rømme og tortillachips.

No comments:

Post a Comment